Baltazar je obrazovni centar koji posjeduje licencu za primjenu programa SuanPan mentalne aritmetike, kao jedne od najefikasnijih metoda za usvajanje znanja i sposobnosti iz mentalne aritmetike.

 

Program mentalne aritmetike obuhvata polaznike 3 starosne grupe:

 

  1. kinder ( 5-7 godina)
  2. primarna (7-10 godina)
  3. sekundarna (11-14)

Obuka se sastoji iz 2 nivoa. Prvi osnovi kurs mentalne aritmetike - obuhvata operacije sabiranja i oduzimanja i napredni kurs mentalne aritmetike - obuhvata operacije mnozenja i deljenja. Napredni kurs moze se pohađati samo pod uslovom da je osnovni kurs savladan u potpunosti.

 

Program započinje primjenom ABAKUSA (računaljke) i auditivnog treninga, a nakon izvjesnog vremena dolazi do usvajanja i vizualizovanja računaljke, što dovodi do misaonog izvođenja računskih operacija. Osim rada na računaljci program je propraćen testovima (pažnje i koncentracije) i kreativnim igrama.

 

Nakon redovnog pohađanja kursa iz mentalne aritmetikeSuanPan, može da se vidi napredak u sljedećim oblastima:

 

pojačana pažnja i koncentracija

slušanje sa razumijevanjem i opažanje

učenje putem taktilnih, vizuelnih i auditivnih nadražaja-pojačavanje osjećaja iz pomenutih domena

memorija i refleksi

kreativnost i sposobnost zamišljanja (vizualizacija)

samopouzdanje i samopoštovanje koji dostižu svoj najviši stepen za taj uzrast

Objašnjenje o kadru

 

U našoj školi, za primjenu programa SuanPan mentalna aritmetika, zadužene su profesorice razredne nastave koje imaju iskustva u radu sa djecom i koje su licencirane i obučene za pružanje nastave iz SuanPan mentalne aritmetike.

One sa njima prolaze kurs u trajanju od 8 mjeseci, nastava je organizovana jednom nedjeljno i obuhvata tri vezana časa, svaki u trajanju od 40 minuta. Na kraju kursa, učenik će moći mentalno da izračuna matematičke operacije za 3-5 sekundi, na primer:

 

58-16-27+47=? 

324 / 36=?

410 x 15=?

1566-849=?

 

Na kraju svakog nivoa organizuju se takmičenja. Ona djeca čiji postignuti uspjeh nije manji od 70 % stiču kvalifikaciju za sljedeći nivo.

Upis je u toku

Broj polaznika je ograničen!

Sve dodatne informacije možete dobiti na:
067 11 22 22 i 020 67 22 22
info@baltazar.info

Pošaljite nam upit putem forme: